Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sárgabarackos gombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához
» 500 g burgonya
» 500 g liszt
» 1 diónyi zsír
» 1/4 tk só
» 1 egész tojás
» A töltelékhez
» 500 g érett sárgabarack
» 50 g kristálycukor
» 1 tk őrölt fahéj
» A hempergetéshez:
» 1 bögre búzadara
» 1/4 tk só
» 1 dl olaj
» 2 ek cukor
» 1 tk fahéj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit megmossuk és héjastul enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk (ennek hiányában a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kisodorjuk és késsel 5x5 cm-es négyzeteket vágunk.
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk (ha apró szemű barackot kapunk, akkor abból egy felet is beletehetünk).
A cukrot összekeverjük a fahéjjal és ebbe hempergetjük a barackokat, majd a tésztába töltjük. A széleket az ujjunkkal jól összenyomkodjuk és a tenyereink között gombócokat formázunk.
Bő, enyhén sós, lobogva forró vízbe tesszük a gombócokat, és kb. 2-3 percig főzzük, miután a gombócok feljöttek a víz felszínére.
Megjegyzés / tipp:

Leszűrjük a vizet és pirított darába hempergetjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
0 komment 1 ember kedveli tigerx27
2012.04.11 00:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krumplit megmossuk, reszelő kisebbik, sárgabarackot megmossuk, cukrot összekeverjük, tésztába töltjük, tenyereink között, gombócok feljöttek, összenyomkodjuk, hempergetéshez, Sárgabarackos, kristálycukor, krumplinyomón, sárgabarackot, összekeverjük, hempergetjük, hempergetjük, beletehetünk, vastagságúra, négyzeteket, lereszeljük, sárgabarack, töltelékhez, Porcukorral, Meghámozzuk, gombócokat, felszínére, tenyereink, Lisztezett, kimagozzuk, barackokat, kisodorjuk, Hozzáadjuk, gombócokat, tésztához, burgonya, liszt, diónyi zsír, egész tojás, töltelékhez, érett sárgabarack, kristálycukor, őrölt fahéj, hempergetéshez, bögre búzadara, olaj, cukor, fahéj,
Pulykaragu májas burgonyagombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Marlenka házilag
0 komment 9 ember kedveli
Tepsis burgonya
1 komment 2 ember kedveli
Swimming pool (édes női koktél)
0 komment 2 ember kedveli
Kígyórétes
4 komment 30 ember kedveli
Bolognai ragu
0 komment 1 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 4 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Keksztorta
0 komment 1 ember kedveli
Vaníliás kifli
0 komment 11 ember kedveli
Kuszkusz csirkével, zöldségekkel !
0 komment 5 ember kedveli
Zöldséges-sült puliszka.
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes szedertorta
0 komment 1 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Csíkos pite
0 komment 5 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.